VIGTIGT!

For at slette alle spor af denne side, så læs mere her:
Sikker surfing.
 • de tre faser i voldscyklus krisecenter kalundborg sjælland
 • Vold er enhver handling der skader, smerter, skræmmer eller krænker en anden person med det formål at få magt over den anden - Citat: Per Isdal / ATV, Norge

  Vold er ikke konstant. Efter en periode med vold kan der forekomme en tid som synes helt almindelig og hvor der ikke opstår hændelser som skader, smerter, skræmmer eller krænker.

  Voldscyklus:

  Vold kan ofte deles op i tre faser, der løbende gentages igennem forholdet,

  Fase 1:
  En periode hvor parret har det godt med hinanden. Forholdet kan være kærligt og omsorgsfuldt. Der er god energi mellem parterne (og deres børn). Parret kan føle en gensidig og ny forelskelse i hinanden.

  Fase 2:
  Spændingen bygges op i forholdet. Den person som udøver volden bliver tiltagende utålmodig og begynder at ydmyge, nedværdige, er tiltagende bebrejdende og måske kontrollerende. Den voldsramte kvinde gør hvad hun kan for at glatte konflikter ud. Hun forsøger at berolige og "elske mere". Denne del af cyklussen er ofter langvarig og psykisk belastende.

  Fase 3:
  Spændingen udløses i vrede. Voldsudøveren udsætter sin partner for ekstrem verbal vold, fysisk vold eller seksuel vold. Denne fase er ofte kort - men farlig.

  Tredie fase overgår herefter til fase 1, hvor voldsudøveren ofte er meget undskyldende, lover at det ikke sker igen, evt. vil gå i behandling m.m.

  Vold bliver i forholdet
  Med mindre cyklussen brydes (f.eks. ved at tage på krisecenter) vil cyklussen gentages. Volden kommer snigende og besætter forholdet så det at blive udat for vold bliver almindeligt og normalt...men

  VOLD ER IKKE ALMINDELIG - VOLD ER IKKE NORMALT.

  Kilde: Chris Poole